Äcklig!!!!!

När Våtmarker av Charlotte Roche kom ut tyckte många att den var äcklig. Och det är den . Den är faktiskt motbjudande på många sätt.

Historien handlar om den 18-åriga Helen som ligger på sjukhuset och är nyopererad i anus. Hon har nämligen i flera år haft hemorrojder som hon råkat skära sönder när hon intimrakade sig.
När hon ligger där på sjukhuset smider hon planer på att återförena sina frånskilda föräldrar. Hon försöker med allt för att få dem i samma rum. Hon skadar t.o.m. sig själv i processen.

Helen har en egen syn på hygien och sex. Hon har haft många sexpartners och provat det mesta trots sin ringa ålder.

Beskrivningarna av hur hon vid mens tillverkar egna tamponger (för att motverka de amerikanska stor försäljarna av tamponer), hur hon använder offentliga toaletter och hur hon sköter sin personliga hygien är facinerande. Men äckligt.

Helen är bisexuell. Hon har många sexuella möten med män. Kvinnor föredrar hon att träffa på bordeller. Då kallar hon sig för en torskinna. Hon älsakr att beskriva när hon har analsex och hur hon frågar mannen om han vill ha med eller utan choklad. (Blä!!!) Om han säger utan så beskrivs det mycket utförligt hur hon rengör sin ändtarm från bajs. (Blä igen!).

Men boken är bra skriven. Språket är vackert och det är målande beskrivningar. Både om känslor och tyvärr lite för ofta om “äckligheter”. Det blir alldeles för ofta och för ingående beskrivet. Man blir avtrubbad. Jag tål mycket men när hon och kompisen dricker rödvin och spyr ut det i en hink för att sedan dricka upp varandras spyor så spyr jag nästan själv.

Men jag tycker boken var värd att läsa. Jag undrar om hennes nästa bok kommer att ha lika mycket äckel i sig eller om det blir något helt annat. För jag gillar sättet hon skriver på. Men mindre äckel tack…

Advertisements

One thought on “Äcklig!!!!!

  1. […] Blötmarker – Charlotte Rocher […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s