Den indiske tolken

Jag har läst Unaccustomed Earth av Jhumpa Lahiri förut och tyckte mycket om den. Så jag gick till biblioteket och lånade Den indiske tolken.

På baksidan står: ” Den indiske tolken innehåller nio berättelser om människor som kommit som invandrare till USA. De är i de flesta fall akademiker och lider ingen materiell nöd men upplever ändå ett utanförskap i sitt nya land. Hindren för deras integration verkar dock främst finnas inom dem själva”.

Boken utkom 2000 och var Jhumpa Lahiris debut. Den tilldelades också Pulitzer-priset.  Jag tycker att Unaccustomed Earth och Den indiske tolken är mycket lik varandra. Båda böckerna innehåller flera olika korta noveller. Noveller som griper tag i en och som man tänker på långt efter man slutat läsa dem.

Novellerna är lätta att komma in i. Men de är så sorgliga och människorna i dem är så uppgivna. Ingen blir lycklig. Det är först i de sista novellerna som man ser något hopp om framtiden. Men jag gillar verkligen Lahiris debut och kommer att läsa fler böcker av henne.

Advertisements

One thought on “Den indiske tolken

  1. […] Den indiske tolken – Jhumpa Lahiri […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s