Den indiske tolken

Jag har läst Unaccustomed Earth av Jhumpa Lahiri förut och tyckte mycket om den. Så jag gick till biblioteket och lånade Den indiske tolken.

På baksidan står: ” Den indiske tolken innehåller nio berättelser om människor som kommit som invandrare till USA. De är i de flesta fall akademiker och lider ingen materiell nöd men upplever ändå ett utanförskap i sitt nya land. Hindren för deras integration verkar dock främst finnas inom dem själva”.

Boken utkom 2000 och var Jhumpa Lahiris debut. Den tilldelades också Pulitzer-priset.  Jag tycker att Unaccustomed Earth och Den indiske tolken är mycket lik varandra. Båda böckerna innehåller flera olika korta noveller. Noveller som griper tag i en och som man tänker på långt efter man slutat läsa dem.

Novellerna är lätta att komma in i. Men de är så sorgliga och människorna i dem är så uppgivna. Ingen blir lycklig. Det är först i de sista novellerna som man ser något hopp om framtiden. Men jag gillar verkligen Lahiris debut och kommer att läsa fler böcker av henne.

One thought on “Den indiske tolken

  1. […] Den indiske tolken – Jhumpa Lahiri […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s