Vi har redan sagt hejdå

Daniel Åbergs debutbok hette Dannyboy & kärleken. Den utgavs på Forum och handlade som titeln antyder om Daniel (ej författaren själv) och hans jakt på kärleken.

När Åberg nu ger ut sin andra roman Vi har redan sagt hejdå så gör han det utan stöd av förlag, redaktör eller formgivare. Han har t.o.m. planer på att själv läsa in boken som audiobok och ge ut den. Boken handlar om en kille som gör allt för att undvika allvarliga förhållanden med tjejer. Han följer ett strikt regelsystem för att kunna undvika dem. Han dejtar helst tjejer med pojkvän/sambo/make för då kan det aldrig bli på allvar.

Till han träffar Iris över en fika. Hon berättar en hemlighet som borde fått honom att förskräckt fly. Men han dras till henne. Hon fascinerar honom. Boken är historien om vad som hände innan, medans och efter mötet. Men inte i kronologisk ordning. Kapitleni boken är huller om buller. Man kastas fram och tillbaka i historien. Först kände jag mig mycket förvirrad. Men det blev lättare att förstå efter jag läst en bit. Det är ett intressant grepp att berätta historien såhär. Men man kan om man vill läsa boken kronologiskt för de är numrerade. Jag tycker faktiskt bättre om Dannyboy & kärleken. Huvudperonen var mer sympatiskt. Den här killen känns mer omogen och lite feg. Men boken är bra. Jag vill läsa mer av Danel Åberg.

Advertisements

One thought on “Vi har redan sagt hejdå

  1. […] Vi har redan sagt hejdå – Daniel Åberg […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s