Bree Tanner

 

Jag gav bort The short Second Life of Bree Tanner till Mya i julklapp. När hon läst den så lånade jag den. Nu är boken utläst. Den är en skriven som en längre novell (173s) som hör ihop med Eclipse. Bree Tanner är en ung vampyr som tillhör armén som ska slåss mot Cullen-klanen. Man får veta mer om henne. Hur hon som dricker människoblod upplever törsten, jakten och dödandet.
Bree tycker inte om att komma ihåg sitt tidigare liv. Det var inte ett lyckligt liv. Hon kan heller inte riktigt komma ihåg starten av sitt nya liv. Hon vet bara att “kvinnan” gjorde henne till vampyr. (Vi som läst Eclipse vet ju att kvinnan är VIctoria). Bree bor tillsammans med 22 andra nya vampyrer och det är Riley som styr dem. Bree reflekterar inte så mycket över vad de gör och varför. Men när hon blir ensam med Diego börjar hon ifrågasätta vad Riley sagt dem. Diego ifrågasätter om vampyrer kan spetsas av trä och om de dör i solljus. Han testar och upptäker att de glittrar (som Edward). Varför har Riley ljugit för dem? Och vad är deras uppdrag?

Ja alla som läst Eclipse eller sett filmen vet ju vad som händer. Vi vet att Bree inte slåss vid sammandrabbningen. Att Cullens benådar henne men att Volturi dödar henne. Men boken förklarar mer händelserna som leder fram till slaget. Och Bree blir inte en rädd liten tjej. Hon är en modig tjej som får Cullens att se sanningen om Volturi. Boken är mycket lättläst. Jag gillar historien om Bree och Diego. Men är sorgligt när man från början vet att det är kört. Man hoppas att det ska klara sig fast man vet bättre. 😦 Jag skulle också vilja veta vad som händer med Frank. Han verkar ju vara en speciell vampyr.

Boken är skriven av Stephanie Meyer. Som även skrivit Twilight, New Moon, Eclipse & Breaking Dawn (även känd som Twilight saga) och The Host.

Advertisements

2 thoughts on “Bree Tanner

  1. […] The Short Second Life of Bree Tanner – Stephanie Meyer […]

  2. Amy says:

    Jag läste den på nätet (stepehenie släppte den en månad innan utgivningen för de som ville läsa) och jag tyckte om den. Det var intressant att få veta lite mer om Bree.
    När det gäller Frank så tror jag att det nog kommer en bok (novell) om honom. Det känns lite som om Stephenie planerar det….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s