Harlequinvampyrer

Jaha då har man läst om Harlequinvampyrer då.  Den är boken stod bland nyinkommet-böckerna på biblioteket och jag såg at Charlaine Harris hade skrivit en av berättelserna i den så jag lånade den. Men jag missde att det var en Halequinbok.  Jag blev misstänksam några sidor in i boken. Jag menar det märks. Men eftersom jag inte hade någon annan bok med mig hem till föräldrarna så fortsatte jag att läsa. Nu har jag läst ut den  iallafall. Tänkte berätta lite kort om varje del:

Dansande död av Charlaine Harris handlar om Rue som pluggar på univeristetet och samtidigt tjänar pengar på att dansa för företaget Blue Rose. Hon dansar då med Sean som är en vampyr. Rue är en skadad människa. Hon blev våldtagen av Carver, sonen till en mannen som”äger” hennes hemstad. När hon blev med barn så försökte Carver döda henne genom att skära henne i magen med en trasig flaska. Rue blev tvungen att fly från hemstaden.
Nu dyker Carver upp igen men som tur finns Sean där. Mycket förutsägbar hiistoria, men ändå den bästa av de 3 berättelserna.

Vandraren av Maggie Shayne . Sägnen om Donovan O´Roark lever fortfarande i den lilla irländska byn och på puben kan man höra om hur han en natt attackerades och blev en…vampyr. Det sägs också att han en dag ska återvända och hämnas på byns innevånare för att de med facklor  jagade hans följeslagare till sin död. Bra sägner? En mörk natt möter Rachel en man på byvägen. Han har den ljusaste hy och det svartaste håret och han presenterar sig som Donovan..
Förutsägbart! Och mycket sex..

Mörkrets brud av Marilyn Tracy . Taras syster Charlene blev mördad för ett år sedan. Tara har fått veta av sin systers fästman Tom att det var en vampyr som dödade henne. Gavin Deveroux. Nu har hon ett uppdrag: att förföra Gavin så  Tom kan döda honom. Hon har använt sig av systerns dagbok för att locka GaVad hon inte vet är att Gavin är utsänd av vampyrernas högsta råd för att ta boken och döda henne. Men alla planer förändras när de ses för första gången.
Helt osannolik historia om man bortser från vampyrbiten då. Vem fan skulle vilja ta i en karl som man tror har dödat ens syster? Och varför ska Tom döda honom? Är det inte lättare att hon själv gör det när han sover? Historien hänger inte ihop. Och töntig är den.

Kommer aldrig läsa vampyrharlequin igen. Been there, done that and believe me it´s wrong..

3 thoughts on “Harlequinvampyrer

  1. […] Mörkervarelser – Charlaine Harris, Maggie Shayne & Marilyn Tracy mars 603s (bibliotek) […]

  2. Amy says:

    Jag gjorde precis samma misstag som du, såg Charlaines namn och köpte boken. Jag som avskyr Harleqin romantik.
    Men jag läste den och den var väl helt okej som en stunds underhållning. Men nästa gång kollar jag lite mer noga. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s