Dash & Lily

Det känns som att “alla” redan läst och gjort inlägg om Dash & Lily’s Book of Dares. Men här kommer alltså ytterligare ett!

Hr ska jag börja det här? Dash är på sin favoritbokhandel, The Strand,  där han bara glider runt och kollar runt bland böckerna. Det är strax före jul i New York. Alla är helt julfixerade, men inte Dash. Han hatar julen och i år har han gått ett steg längre. Han har övertygat sina skilda föräldrar att han tillbringar julen med den andra. Alltså är han helt ensam i New York precis som han vill.

När Dash besöker avdelningen för hans favoritförfattare så hittar han en röd Moleskin-anteckningsbok. På framsidan står: Do you dare? Naturligtvis vågar han! Så följer ett antal uppdrag som han ska lista ut på bokhandeln.Egentligen är det meningen att han ska lämna tillbaka anteckningsboken, men det gör han inte. Inte direkt iallafall. Istället hittar han på uppdrag åt bokens ägare som han inte vet något om förutom att det är en tjej.

Det är naturligtvis Lily som lagt dit boken (med hjälp av sin storebror Langston). Hon älskar däremot julen. Allt med julen. Hon har till och med startat sin egna “julsångsgrupp”. Lily är också ensam i New York , om man inte räknar hennes äldre bor Langstonoch det kan man inte (enligt Lily) eftersom han bara ska vara med sin pojkvän hela tiden. Deras föräldrar är nämligen på sin försenade smekmånad, 25 år försenad..

Boken hoppar alltså mellan Dash och Lily utan att de träffas. Men de lär känna varandra genom anteckningsboken. Tillslut träffas de dock och det är under de värsta tänkbara omständigheterna. Är allt slut nu eller kan de fortsätta?

I love it! I love it! I love it! Jag tycker lika bra om den som Nick & Noras Infinite Playlist om inte mer. Författarna är brilljanta författarna Rachel Cohn och David Levithan som skrivit vartannat kapitel. Som vanligt får ju varje huvudperson vartannat kapitel.  🙂

 

Advertisements

3 thoughts on “Dash & Lily

  1. jag har inte läst….

  2. […] Dash & Lily’s Book of Dares – Rachel Cohn & David Levithan juli 260s (egen) […]

  3. […] Dash & Lily’s Book of Dares – Rachel Cohn & David Levithan […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s