Kärlekslös framtid

 

Delirium är en dystopi och handlar om framtidens USA. Världen är nu en bättre plats. Alla är glad och nöjda. Anledningen är att man upptäckt botemedlet till  den farliga sjukdomen Amor Deliria Nervosa. Förr blev människor kära till höger och vänster. Sjukdomen drev människor till att döda andra, till självmord och alla var olyckliga. Men nu opereras man på sin 18-årsdag och blir botad.

Men mycket kan hända innan den dagen så därför skiljs flickor och pojkar åt. När operationen utförts blir de ihopparade med sin framtida partner och förväntas producera några barn. Lena (Magdalena) tror fullt och fast på regeringens regler och att de är till för befolkningens bästa. Själv har hon sedan  sexårsåldern räknat ner till dagen då hon ska bli botad. Hennes egen mamma föll offer för sjukdomen. Trots att hon opererades tre gånger men blev ändå inte botat. Nu bor Lena hos sin moster.

Men på på sin sista utvärdering där hennes framtid ska bestämmas händer något. Hon träffar Alex…nu är hon inte längre lika säker.

Det är en riktigt ruskig historia om en värld fylld av likgiltiga människor.

Lauren Oliver har skrivit boken som är den förstai en triologi. Den andra delen Pandemonium (finns på engelska)  och den tredje delen(kommer på engelska under 2013)  Requiem kommer på svenska under 2013. Tydligen kommer även filmatiseringen av Delirium under 2013.

 

 

 

Advertisements

3 thoughts on “Kärlekslös framtid

  1. klart man vill vara kär

  2. […] Delirium – Lauren Oliver augusti 465s (bibliotek) […]

  3. […] Delirium – Lauren Oliver […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s