Harry Bosch, Hong Kong och triader

IMG_3483[1]

En kinesisk butiksägare hittas mördad i sin butik. Harry Bosch är den som utreder och han har en personlig koppling till offret. Bosch gömde sig i hans butik under upploppen för 14 år sedan. Nu ska han finna Mr Lis mördare till varje pris.

Spåren pekar mot någon slags kinesisk triad. Någon ringer till Bosch och hotar honom. Hans partner vill helst jobba i polishuset numera och åker hem tidigt från jobbet för att avlasta sin fru med de tre barnen varav de två yngsta är tvillingar.

En dag får Bosch en video skickad till sig på mobilen. Någon har kidnappat hans dotter i Hong Kong. Bosch beger sig genast dit för att hitta henne. Bosch är övertygad om att det är sammankopplat med mordett han utreder i L.A.  Till sin hjälp har han sin ex-fru f.d FBI-agenten Eleanor Wish och hennes livvvakt Sun Yee.
Allt kommer att förändras för alltid för Bosch innan detta här slut.

Det är action och spänning nästan hela tiden i boken. En riktigt bra Harry Boschbok. Men Bosch själv är en riktigt skit mot sin partner. Han vet ju inte själv hur det är att ha barn och ha fullt ansvar för dem. Bosch har ju bara haft Maddie under 2 veckor i taget och då har han ju varit ledig. Nej jag tycker att Boschs attityd mot sin partner driver honom till att göra det han gör. Läs boken!

 

Advertisements

2 thoughts on “Harry Bosch, Hong Kong och triader

  1. […] Nine Dragons – Michael Connelly  30/5-1/6  374s (bibliotek) […]

  2. […] Nine Dragons – Michael Connelly  30/5-1/6  374s (bibliotek) […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s