Farligt att förtära

20130616-212538.jpg

Farligt att förtära är den andra av Maria Langs böcker om Puck . I den här så ska Puck vikariera som lärare i en studentklass på Stockholms stadsläroverk. Hon ska drilla dem i deras litteraturstudier inför studentexamen. Puck trivs och får vänner både bland kollegorna, där ingår hennes pojkvän Einar Bure.

Men det ska ske en skolbal där en pjäs som Einar skrivit ska spelas upp. På självaste premiären faller hjältinnan ner död, men publiken tror att det är en del av pjäsen. Hon har förgiftats med cyanid- Men det här är bara början på en lång rad av mord. Alla lärarna och någtra av studenterna blir misstänkta, men vem är skyldig.

Naturligtvis kommer Christer Wijk dit för utreda och han behöver naturligtvis Pucks hjälp. Puck börjar också tveka på Einars kärlek eller hans trofasthet. Han verkar nämligen vara otrogen..

Jag gillar böckerna och kommer fortsätta att läsa nästa. Visst finns det grejer jag kan irritera mig på. Einar har alldeles för många åsikter om hur Puck klär sig och hur mycket hon dricker. Men, men är det typiskt för tiden? Boken är ju trots allt utgiven 1950. Jag gillar det inte ändå..

Det är examenstider på Stockholms Stadsläroverk och förberedelserna pågår för fullt inför den stora vårfesten med middag, dans och så kvällens clou: den traditionsenliga teaterföreställningen.

I slutscenen faller hjältinnan ned på scengolvet till rungande applåder men det hör inte till pjäsen, hon har blivit förgiftad med cyankalium.

Puck och Einar undervisar båda på läroverket och kommissarie Christer Wijk är snart på plats. Men knappt har han hunnit dit förrän han gör en hemsk upptäckt, under scenen ligger ännu en död elev!

Vem är det egentligen som velat röja de kvinnliga eleverna ur vägen och stulit kemikalier ur skolans giftskåp?

Advertisements

2 thoughts on “Farligt att förtära

  1. […] Farligt att förtära – Maria Lang 9-10/6  271s (bibliotek) […]

  2. […] Farligt att förtära – Maria Lang 9-10/6  271s (bibliotek) […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s