Tidsresenärer

20130621-211850.jpg

Safirblå är den andra delen i Kerstin Giers ädelstens- trilogi. Den första heter Rubinröd och jag har läst den men tydligen inte skrivit upp den i min lästa böckerlista eller bloggat om den. Konstigt..

Åh, Mmmmm och Mer! är det enda Gwendolyn kan tänka under den första kyssen. De börjar kyssas 1912 och slutar i nutid. Gwendolyn har en gen som gör att hon kan resa i tiden. Som tur är har även Gideon det. Kärleken börjar mitt i ett tidssprång, men när de är tillbaka sätts den på prov. Gwendolyn inser att hon snarast bör ta sitt förnuft till fånga, inte låta hormonerna styra, om det alls ska bli någon kärlek, tidlös eller ej! Det gäller istället att fokusera på att rädda världen OCH lära sig att dansa menuett (och inget av det verkar enkelt). Det ordenssällskap som vill att Gwendolyn och Gideon hämtar blod från andra tidsresenärer för att läsa in dem i kronografen, verkar ha dolda motiv. Ska hon gå dem till mötes eller … Så möter hon sin morfar när han var ung, och tillsammans börjar de smida planer!

Jag tyckte mycket om Rubinröd iallafall och när jag såg att Safirblå fanns att låna på biblioteket lade jag in en reservation. Nu är den utläst och mitt omdöme är inte helt positivt. Visst tycker jag om Gwendolyn och Gideons tidsresor och deras lilla romans. Mysteriet med Gwendolyns kusin Lucy och den andra tidsresenären Paul är inte så mycket av ett mysterium tycker jag. Jag är ganska säker på vad som hänt.

Gideon är lite irriterande också. Han vet ju allt bäst.. Nästa bok i serien, Smaragdgrön, kommer under hösten 2013. Naturligtvis kommer jag läsa den. 🙂

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Tidsresenärer

  1. […] Safirblå – Kerstin Gier  16-20/6  392s (bibliotek) […]

  2. […] Safirblå – Kerstin Gier  16-20/6  392s (bibliotek) […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s