Kretsen eller Raven Boys som den heter

20130624-170522.jpg

Jag har tidigare läst serien Vargarna i Mercy Falls. Frost, Feber och För evigt. De var bra böcker men Kretsen är otroligt bra. Jag är helt överväldigad. Det var nära att jag gav upp boken för jag var inte så sugen på att läsa den. Men efter jag läst de två första kapitlen var jag fast. Nu måste jag köpa den och läsa den på engelska också. Ja så bra är den!

Huvudpersonerna i boken är:

  • Blue 16 år som är dotter till ett medium. Alla hennes kvinnliga släktingar och mammans väninnor kan se in i framtiden. Själv har inte Blue dessa förmågor, men hon förstärker andras förmågor genom att vara nära.
  • Gansey – ledaren för ett gäng privatskolekillar. Han är rik och besatt av att finna en walesisk kungagrav som sägs finnas i Amerika.
  • Adam – en försiktig kille som går stipendium men ändå har tre jobb för att klara sig
  • Ronan – ett (snyggo?) med attitydproblem, familjeproblem och alkoholproblem. Något av en skitstövel.Naturligtvis blir han min favorit.
  • Noah – en blyg kille som ingen brukar lägga märke till.

Fyra pojkar på en prestigefylld internatskola har bildat ett hemligt sällskap i syfte att finna en historisk, mytomspunnen kungagrav. En flicka med övernaturliga förmågor har nyligen mött en av pojkarna – fast som död. Snart kommer deras vägar att korsas igen, med förödande konsekvenser.

Enligt en uråldrig legend ligger en walesisk kung begravd någonstans i Amerika. Gansey, elev på en privatskola för pojkar, har blivit besatt av att finna kungagraven. Enligt myten ska man leta längs särskilda energilinjer, s.k. “leylinjer” som sägs sammanlänka besjälade platser, och att “den sovande kungen” kan uppfylla ens önskningar.

Blue är sexton år och dotter till en spåkvinna. Hennes egna synska förmågor är begränsade, men för inte så länge sedan förutsåg hon en ung mans färd mot dödsriket. Dessutom bär hon på vetskapen om ett annat förebud: om hon någonsin kysser sin sanna kärlek så kommer han att dö. Så möts Blue och Gansey, och hon förstår vem han är.

Ungdomarna slår följe i en tyst övertygelse om att de på något sätt behöver hjälpa varandra i jakten på kungagraven. Kärlek spirar, men en fiende närmar sig också.

De här ungdomarna är skadade på olika sätt. Blue har aldrig träffat sin pappa.  Gansey är dödligt allergisk mot getingar och har varit nära döden fler gånger än han kan räkna. Nästa gång kommer det inte finnas något som räddar honom. Ronan har förlorat sin pappa och har en riktigt dålig relation med sin äldre bror. Adam blir misshandlad i sitt hem. Men Noahs hemlighet är ännu värre.

Boken heter Raven Boys på engelska. Internatskolan som killarna går på heter Aglionby och de har korpen som ett emblem på sina kläder.

Författare är Maggie Stiefvater och det är meningen att det ska bli 4 böcker i serien.

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Kretsen eller Raven Boys som den heter

  1. […] Kretsen – Maggie Stiefvater  20-21/6  318s (bibliotek) ♥ […]

  2. […] Kretsen – Maggie Stiefvater  20-21/6  318s (bibliotek) ♥ […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s