Sektvarning

Faithless Varning! Innehåller spoilers för er som inte läst de tidigare delarna och vill göra det!

Den femte delen av Karin Slaughters Grant Countyserie.

Sarah och Jeffrey håller på att flytta ihop igen. Men Sarah har inte berättat det för sina föräldrar som inte är så överförtjusta i Jeffrey. Sarahs pappa tål honom inte alls. Men nu har de upptäckt att de håller på att flytta ihop igen utan att Sarah berättat det. När Jeffrey kommer till hennes föräldrars hus för att hämta henne drar Sarah med honom ut på en promenad i skogen för att förklara situationen för honom. Dessvärre har Jeffrey något att bekänna. Hon tror först att han varit otrogen igen, men det visar sig att kvinnan han var otrogen med förra gången har fått hepatit och nu har Jeffrey varit och testat sig. Resultaten får han nästa vecka. Sarah blir ursinnig. Inte för att han kanske är smittad utan för att han vetat om det i mer än en vecka och hållit tyst om det. Hon springer ifrån honom i skogen och när hans pringer efter så snubblar han på något och tacklar omkull henne. Han har snubblat på ett litet rör som sticker upp ur marken. Marken runtomkring är lös och de börjar gräva i marken. De finner en kista med en död flicka inuti. Flickan har bluivit levande begravd.

Under utredningen upptäcker Jeffrey , Sarah och Lena att flickan kommer ifrån en avlägsen gård där en stor familj med barn och barnbarn bor. De är djupt kristna och hjälper samhällets utslagna att komma på fötter genom att ge dem arbete på gården i utbyte mot husrum, mat och en symbolisk summa pengar. Thomas Ward är familjens överhuvud eller var tills han fick en stroke. Nu är det en av hans söner Lev. Flickan som hittats död är hans systerdotter. Jeffrey känner på sig att något är fel på gården och i familjen. Han är övertygad om att mördaren finns där. Nu måste han bara bevis det.

Lena är fortfarande i sitt sjuka förhållande med Ethan. Men hon börjar förstå själv att hon tagit sig vatten över huvudet. Han kommer aldrig låta henne lämna honom. Lena har utvecklats väldigt mycket under serien. Från början var hon bara självisk men nu börjar hon öppna ögonen. Hon är inte lika fylld med hat längre och hon vågar till och med be om hjälp och gråta.

Boken är mycket välskriven och spännande. Måste läsa nästa bok snart, Skin Privilege.

  1. Blindsighted
  2. Kisscut
  3. A Faint Cold Fear
  4. Indelible
  5. Faithless
Advertisements

2 thoughts on “Sektvarning

  1. […] Faithless – Karin Slaughter 30/6- 2/7  576s  (egen, läst på Kindle)♥ […]

  2. […] Faithless – Karin Slaughter […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s