De skandalösa

IMG_3676[1]

En man är känd för sitt depraverade liv:Greve Gabriel Gripklo har det svartaste av rykten. Han är inte främmande för någon synd och han har inga skrupler – vare sig det gäller kvinnor eller andra nöjen.

En kvinna som förlorat allt:
Fröken Magdalena Swärf är den eviga ungmön. Bildad men utblottad. Bedragen, skandaliserad och på ruinens brant tvingas hon motvilligt acceptera en anställning som sällskapsdam åt en ung friherrinna.

En hemlig pakt:
Med sin vassa tunga och strikta klädsel står Magdalena för allt som Gabriel ogillar hos kvinnor. Den dekadente greven i sin tur representerar det Magdalena kommit att förakta hos män. Men ett nattligt möte och ett chockerande avtal leder dem rakt in i en förbjuden, eldfängd och alltmer skandalös romans.

Gabriel måste välja en hustru för att föra ätten vidare. Så hans mamma har bjudit in alla lämpliga adelsdamer till slottet Wadenstierna. Gabriel själv väljer att ta dit sin älskarinnan som han sedan mer eller mindre ignorerar. Han blir ju som förhäxad av sällskapsdamen till den unga flicka som hans mamma tycker han ska gifta sig med.
De är från olika klasser och ett förhållande är otänkbart, det inser de båda. Men de ingår en pakt. Läs boken så får ni veta vad den pakten innebär..

Jag har läst Simona Ahrnstedts två tidigare böcker Överenskommelser och Betvingade. Tydligen har jag helt glömt att göra något inlägg om Överenskommelser som jag läste 2011. I allfall så älskade jag de två tidigare böckerna. Speciellt Betvingade.

De skandalösa är också en sträckläsningsbok. Omöjlig att lägga ifrån sig. Men historien känns lite krystad ibland.
Jag förstår mig inte alls på Gabriels mamma och hur hon betett sig mot honom. Det går inte riktigt ihop hans tankar om mamman och hur hon sedan beskrivs.
Dessutom avslutas boken med en helt onödig  epilog. Det hade varit bättre att skippa den.

Boken är absolut inte dålig,  men det är  är bara det att jag förväntade mig mer efter de två tidigare böckerna. Den  är ändå klart läsvärd om du gillar romance som utspelar sig förr i tiden (1685), med starka och coola kvinnliga huvudpersoner och   där sexscenerna är riktigt välskrivna.
Jag kommer absolut att läsa fler böcker av Simona Ahrnstedt

Advertisements

2 thoughts on “De skandalösa

  1. […] De skandalösa – Simona Ahrnstedt 10-12/7  338s (egen) […]

  2. […] De skandalösa – Simona Ahrnstedt […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s