Diana, boken kunde ha varit hälften så lång! (Eller 1/3 åtminstonde)

20130718-122628.jpg

Det går ju inte att berätta så mycket om boken utan att förstöra allt för er som inte läst de andra böckerna. Jag är säker på att den här innehåller en hel del spoilers. Men läs inte vidare omni inte läst de tre tidigare böckerna och vill upptäcka allt själva.

Det är 1771 och Jamie, Claire, Brianna, Roger och Jemmy bor på Frasers Ridge i skogem i North Carolina. Om fyra år kommer den amerikanska revolutionen att bryta ut. Jamie blir beordrad att slå ner ett uppror bland the Regulaters (kolonisterna, bönderna). Jamie håller egentligen på dem man han måste lyda guvenören för han har gett Jamie hans mark fastän han är en katolik. Så mycket av historie handlar om när han är ute med sina soldater.

Sen handlar mycket om jakten på Stephen Bonnet. Mannen som våldtagit Claire och Jamies dotter Brianna och som kan vara far till hennes son Jemmy. De är nära att hitta honom flera gånger, men han lyckas hela tiden lura dem. Stephen Bonnet is the ultimate bad guy. Lite för bad egentligen.

Det händer en massa spännande saker i boken. Det är mördarbjörnar, indianer, hängningar, allvarliga olyckor m.m. Både Jamie och Roger är med om riktigt ruskiga händelser/olyckor.

Naturligtvis är det en massa sex också och kärlek och mys. Älskar verkligen Jamie Fraser som romanfigur. Men Claire och Brianna är också favoriter. När jag tänker efter så kommer inte Roger långt efter heller.

Jag älskar fortfarande den här serien, men 1414 sidor är för många sidor. Jag fick för f-n ont i handen när jag höll pocketen. Det är också för mycket upprepningar i boken och för många saker saker som beskrivs in i minsta detalj. Det är för mycket beskrivningar av Briannas mjölkfyllda bröst och lukten på Jemmys blöjor. Den kunde ha kortats ner med en tredjedel.

Nu är det bara två böcker kvar att läsa. I mars kommer bok nummer 8. Jag får se till att läsa A Breath of Snow and Ashes och An Echo in the Bone innan dess.
Vad jag tyckte om de tidigare böckerna i serien kan ni läsa här:

  1. Främlingen (Outlander)
  2. Slända i bärnsten (Dragonfly in Amber)
  3. Voyager (Sjöfararna)
  4. Drums of Autumn (Trummornas dån)
Advertisements

One thought on “Diana, boken kunde ha varit hälften så lång! (Eller 1/3 åtminstonde)

  1. […] The Fiery Cross – Diana Gabaldon […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s