En radiopratande varulv

20130728-103417.jpg

Kitty Takes a Holiday är den tredje boken i serien om varulven Kitty. De tidigare två delarna Kitty and the Midnight Hour och Kitty Goes to Washington har jag också läst.Här finns ett inlägg om dem.

Kitty har dragit sig undan från allt och alla. Hon bor i en liten enslig stuga i San Isabel National Forest i södra Colorado. Hon intalar sig själv att hon bara har tagit en längre semester och att hon kommer att fortsätta sända The Midnight Hour..sen. Hon har också fått ett förskott för att skriva sina memoarer, men det går sådär.
Istället läser hon massa böcker som Walden och leker hon med tanken att bli varg på heltid. Men istället för Walden Pond känns det som hon hamna i Evil Deadfilmen.
Någon lämnar döda djur på hennes altan, djur som verkar ha blivit offrade.
Sedan dyker varulvsjägaren Cormac upp med den skadade Ben O´Farrell, som också är Kittys advokat . Ben har blivit biten av en varulv som de jagade och nu behöver de Kittys hjälp.
Ben vill att Cormac (som är hans kusin) ska skjuta honom och han lovar att göra det om Ben fortfarande vill det efter sin första förvandling(vad ska jag kalla det?). Nu måste Kitty övertyga Ben att det går att leva som varulv.

Riktigt bra bok. Spännande och underhållande. Man ser också hur mycket Kitty utvecklats som person från första boken. Nu är hon inte lika osäker.

20130728-114029.jpg

Den fjärde boken i serien om varulven Kitty Norville.  Kitty har det riktigt bra nu. Hennes radioprogram går bra  och hon har en pojkvän som förstår henne till fullo, men så bra kan det ju inte få vara.

Kittys mamma blir svårt sjuk i bröstcancer så hon måste återvända till Denver. Där finns ju hennes förra varulvflock med alfahannen Carl som hatar henne. Carl är ju en sadist, översittar och våldtäktsman som fortsatt i samma spår efter att Kitty försvunnit. Men Kitty ska väl kunna hålla sig undan honom, eller?

Ett krig är på väg mellan två av stadens äldsta vampyrer. Kitty vill egentligen hålla sig utanför, men istället dras hon in i en värld med politik och våld. För at skydda sig själv, sin pojkvän och familj måste hon välja sida. Kommer hon att kunna utmana Carl?

Jag kan inte berätta så mycket mer om boken utan att avslöja för mycket om de tidigare böckerna.
Det är en spännande bok och Kitty utvecklas ännu mer. Läs serien. Jag kommer absolut att fortsätta läsa den. De som kommit ut hittills heter:

 1. Kitty and the Midnight Hour
 2. Kittty Goes to Washington
 3. Kitty Takes a Holiday
 4. Kitty and the Silver Bullet
 5. Kitty and the Dead Man’s Hand
 6. Kitty Raises Hell
 7. Kitty’s House of Horrors
 8. Kitty Goes to War
 9. Kitty’s Big Trouble
 10. Kitty Steals the Show
 11. Kitty Rocks the House
 12. Kitty in the Underworld

 

Advertisements

3 thoughts on “En radiopratande varulv

 1. Amy says:

  Det måste jag kolla upp! 🙂

 2. […] Kitty Takes a Holiday – Carrie Vaughn 23-24/7  318s (egen) […]

 3. […] Kitty Takes a Holiday – Carrie Vaughn […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s