Tv-serier med vamps!

True Blood

true-blood-season-5  Serien utspelar sig i den fiktiva småstaden Bon Temps i Louisiana, i en tid där vampyrer lever sida vid sida med människor, efter att en japansk forskare lyckats framställa ett syntetiskt blodalternativ som säljs under varumärket “Tru Blood”. Vampyrer behöver därför inte längre leva i det fördolda och livnära sig på mänskligt blod. De har gått ut och förklarat att de vill leva i samförstånd med vanliga människor, vilket hörsammats av lagstiftarna som gett dem samma lagstadgade rättigheter och skyldigheter som andra medborgare, trots att många människor ser på vampyrer med skepsis och rädsla. Servitrisen Sookie Stackhouse (Anna Paquin), som även har förmågan att höra andras tankar, förälskar sig i den 173-årige vampyren Bill Compton (Stephen Moyer) vilket får henne att framstå som ännu mer avvikande än tidigare.

Men de bästa karaktärerna är Lafayette, Jason och Eric Northman. Sex säsonger är inspelade  och en till är planerad, men sen är det slut.

Vampire Diaries

vampires Elena Gilbert är en helt vanlig tonårstjej i en liten småstad, och hon bär på en sorg efter att hennes föräldrar dog i en bilolycka. En dag möter hon Stefan Salvatore, som hon genast fattar tycke för. Men det Elena inte vet är att Stefan är en vampyr och har varit det i 145 år. Stefan har en farlig men oemotståndlig bror, Damon, som också är vampyr. Elena dras in i en farlig härva av vampyrer och häxor och måste lära sig att skydda dem hon älskar. Saker börjar att hända Elena, en av de äldsta vampyrerna i historien letar efter henne och hon gör allt hon kan för att skydda sina närmsta vänner och sin familj även om det kostar henne livet.

Damon är det bästa med serien. Så snygg och så jäkla bra!

Being Human

index

Being Human är en brittisk TV-serie i stilen drama-komedi från 2008, skapad av Toby Whithouse. Den handlar om tre personer som delar lägenhet och försöker att få ett så normalt liv som möjligt, trots att de är ett spöke, en vampyr och en varulv.

John Mitchell (Aidan Turner) jobbar som vaktmästare på ett sjukhus. Han blev vampyr under första världskriget och är därmed över 100 år gammal.

George Sands (Russell Tovey) har ett IQ på 156 och talar flytande engelska, franska, tyska, italienska, spanska och kroatiska. Han blev en varulv då han under en semester i Skottland blev anfallen av en varulv som rev honom.

Anna “Annie” Clare Sawyer (Lenora Crichlow) är ett osäkert spöke som hemsöker det hus där hon och hennes fästman bodde medan hon levde.

Serien finns i amerikansk version också. Den har jag inte sett. Men jag gillar den här. 🙂

Hemlock Grove

index  Har bara sett två avsnitt av serien, men det ska det bli ändring på. 🙂

 

Blood Ties

index Vicki Nelson är en f.d. polis som nu är en privatdetektiv eftersom hon fått en ögonsjukdom. Hon får hjälp av den 470 åriga vampyren Henry Fitzroy (som är den oäkte sonen till Henry VIII). Naturligtvis så attraheras Vicki och Henry av varandra men det kompliceras av Vickis förhållande med sin f.d partner och älskare Mike Celluci. Triangeldrama som vanligt!

 

The Originals

OG De ursprungliga vampyrerna. Klaus! Need I say more?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s