Imponerande!

IMG_4289[1] Det snygga nagellacket jag fick av Amy syns också på bilden! Tack igen!

För tjugo år sedan föll Beatrice i Paris, handlöst, framför Eiffeltornet, för en mörklockig man. Resultatet av detta heter Cassiopeja Svensson och har nyss flyttat till Stockholm för att studera juridik. Hennes kursare har bostadsrätter och förlovar sig och tycker att allt är “så himla romantiskt”, vilket bara stärker Cassiopejas övertygelse om att kärleken är en klyscha, en konstruktion för att Hollywood ska tjäna pengar. Hon påpekar gärna det ironiska att hon själv är skapad ur den största klyschan av alla. Kräks lite på idén om tvåsamheten. Tills hon träffar Casper, och själv faller.

Cassiopeja vill förverkliga sig själv. Prova något nytt! En dag sitter en lapp på anslagstavlan i hennes hus:  Där står det att man kan ta pianolektioner hos Casper på sjätte våningen och att det minsann bara är att ringa på eller ringa till en telefon och så kan man beställa en tid. Hon tror att  pianoläraren är en gammal gubbe men det visar sig vara en ung man med långa smala pianofingrar och är helt underbar. Cassiopeja faller som en fura trots att hon vet att han bor med sin flickvän två våningar upp. Hon blir allt mer besatt av honom tills hon i onyktert tillstånd råkar vara alltför ärlig när hon träffar honom i hissen. Det ena leder till det andra och de inleder ett förhållande. Allt annat försummas bara hon får vara med Casper.

Hela boken handlar inte bara om Cassiopeja och Casper utan mycket handlar också om hennes vänskap med Charlotte och framför allt med Agnes. Boken är författaren Katarina Sandbergs debutroman och det är en imponerande debut. Läs den!

 

Advertisements

3 thoughts on “Imponerande!

  1. […] Vi är inte sådana som i slutet får varandra – Katarina Sandberg 18-21/10  354s (bibliotek) […]

  2. Carro says:

    Denna tyckte jag var himla bra! Speciellt språket 🙂

  3. […] Vi är inte sådana som i slutet får varandra – Katarina Sandberg  […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s