Vilken överraskning

20131104-201804.jpg

Jag trodde inte att Den vita katten skulle vara så här välskriven och bra! Jag blev verkligen glatt överraskad för jag tyckte att den var jättebra. Framförallt tycker jag om Cassel som bär på en hemsk hemlighet. Han dödade sin bästa vän Lila för för tre år sedan.

Cassel kommer från en familj där alla kunnat kontrollera  känslor, minnen, lycka eller död endast genom att beröra andra människor. Nu är det förbjudet att beröra andra människor och alla bär handskar. Men Cassel är sonen till en känsloberörande mamma och två bröder Philip och  Barron. Philip är med i maffian och är typ deras hitman eftersom han kan skada folk genom att peta på dem. Barron kan ta folks minnen eller ge dem falska minnen. Hans mamma sitter i fängelse för att hon sol-och-vårat rika män och hans pappa är död.

När boken börjar står Cassel på sin internatskolas tak mitt i natten. Han försöker undvika sin familj så mycket som möjligt eftersom han vet att de är insyltade med maffian. Men hans äldre bror Philip börjar bli mer och mer hotfull. Cassel börjar att minnas konstiga saker och börjar att gå i sömnen. Han vaknar stående på sin skolas tak mitt i natten. Det enda han minns är en vit katt. Ju mer Cassel kommer ihåg desto krångligare blir hans liv. Kan det vara så att Cassel också är en berörare? Men varför kommer han inte ihåg?

Riktigt välskriven och spännande. Cassel har inte den trevligaste familjen. Han har det inte lätt helt enkelt. Jag reserverade de andra böckerna direkt när jag hade läst ut den här. Det är väl ett bra betyg?

Uppföljarna heter Den röda handsken och Det svarta hjärtat. Författaren är Holly Black och hon har också skrivit Spiderwickserien.

Advertisements

2 thoughts on “Vilken överraskning

  1. […] Den vita katten – Holly Black  282s  27-28/9  (bibliotek) […]

  2. […] Den vita katten – Holly Black  […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s