Only väg is upp

20131117-191519.jpg

Filippa Karlsson är på väg! Mot London, mot frihet, mot att bli vuxen och förverkliga sina teaterdrömmar. Men London är en stor och tuff stad med skumma hyresvärdar som skriver Felipe Calzone istället för hennes riktiga namn på kontraktet. Där finns sadistiska chefer som gör allt för att sabotera för en underbetald vikarie, för att inte tala om okända och ökända rocksångare som förför flickor med att de har drömt om just DIG i flera månader.

Men London är också en stad där man kan hitta vänner för livet och där drömmar faktiskt kan gå i uppfyllelse. Hjärta, smärta och extra mycket humor för 15-åriga tjejer! Första delen i en trilogi om Filippas öden och äventyr i London.

Jag hittade boken på skolbiblioteket bland de nyinköpta böckerna. Naturligtvis lånade jag hem den direkt och lmnade tillbaka den nästa dag. Den var ju så bra att det blev en sträckläsning.
Det står att det är en bok för 12-15åringar, men jag tycker nog att man kan läsa den om man är äldre också.  Nästa bok i serien heter Stjäla the ShF

Författare är Emmy Abrahamson och jag har tidigare läst Min pappa är snäll och min mamma är utlänning av henne.

Advertisements

3 thoughts on “Only väg is upp

  1. […] Only väg is upp – Emmy Abrahamson  234s  7-8/11 […]

  2. […] Only väg is upp – Emmy Abrahamson […]

  3. […] delen om Filippa Karlsson som gått på scenskolan RoyDram i London. De två tidigare delarna heter Only väg is Upp och Stjäla the […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s