Lex bok

20131120-220238.jpg

Lex går sista året på gymnasiet. Hon är anti allt. Hon är trött på prestationskraven och entreprenörstänket som ställs på alla unga. Hon tycker inte att hon kan relatera till någon. Den enda vännen hon har är Jonathan som drömmer om att bli kän designer. Hennes mamma blir ihop med författaren Bruno som skrivit flera ungdomsböcker som handlar om unga kvinnor som hamnar fel i livet. Lex tvingar sig igenom en och kräks nästan över hur pretentiös han är.

Hennes pappa sitter i fängelse. Det har han gjort från och till under hela Lex uppväxt. Men man får uppfattningen att det inte varit så illa. Inte som Lex beskriver det. Lex blir i allfall allt mer fientligt inställd till Bruno och tillsammans med sin pappa och Jonathan smider hon planer att berätta sin historia för Bruno som han kan använda till att skriva en ny bok. Hon ljuger och överdriver.

Men Jonathan och Lex startar också en blogg där Maya berättar om sitt liv och sina åsikter. Den fiktiva Maya får etteget liv och blir en av Sveriges populäraste bloggare. Lex får klä ut sig och spela Maya på kändisfester och i intervjuer. Men frågan är hur lika Lex och Maya är.. I början tror man att allt är en lek, men är det verkligen det?

Jag vill inte berätta för mycket om handlingen. Men jag blev förbannad på hennes föräldrar. Snacka om att vara  blind.

Jag förstår varför boken blivit nominerad till Augustpriset i klassen bästa Barn- och ungdomsbok.
Författare är Sara Kadefors och jag har läst  Sandor slash Ida, Fågelbovägen 32 och Borta bäst av henne förut.

 

Lex går sista året i gymnasiet och är så less. Less på alla prestationskrav och hetsen om entreprenörstänk, som ställs på henne och andra unga i dag. I protest skapar hon alter egot Maya som via sin blogg revolterar mot allt vad framgångssagor heter. Men vad händer när bloggen plötsligt visar sig vara just en riktig framgång?

Advertisements

3 thoughts on “Lex bok

  1. […] Lex bok – Sara Kadefors  327s18-20/11 […]

  2. Carro says:

    Denna ska jag också ge mig på snart 🙂

  3. […] Lex bok – Sara Kadefors  […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s