The Fall of Ireland

IMG_4845[1]

Martin är i Kina med en irländsk delegation. Han ska se till att allt går så smidigt som möjligt. Men han vet redan nu att  han det är en låtsas jobb. Hasn stjänster är inte nödvändiga längre. Hans minister kommer inte bli omvald. Han är inte ens en riktig minister. Dessutom håller hela irland på att gå i konkurs. När resten av delegationen reser till Beijing blir han kvar på ett hotellrum tills de kommer tillbaka.  Där börjar jhan att tänka över sitt liv.

Han gifte sig med Rachel som han älskar och har tre döttrar med henne. Rachel gick i pension för två år sedan och sedan dess är deras liv helt annorlunda. De har skilda sovrum, hon klagar bara på honom och hon mer eller mindre uppmanar honom att vara otrogen. Men han kan inte vara det. Döttrarna är  snart är vuxna och han bävar för den dagen då de kommer att flytta hemifrån. Kommer hans äktenskap vara över  då?

Han bestämmer sig för att beställa en massage på hotellet. Ett beslut som får oväntade konsekvenser. Men vad är sant och vad är falskt?

The Fall of Ireland är en lite längre novell och den är ganska seg i början, men efter 20 sidor blir den bättre. Jag kommer nog inte läsa något mer av Dermot Bolger, tror jag. Boken fick jag från The English Bookshops Bookclub.

Advertisements

2 thoughts on “The Fall of Ireland

  1. […] The Fall of Ireland – Dermot Bolger 30/1  113s (egen) […]

  2. […] The Fall of Ireland – Dermot Bolger […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s