Happy Holiday

20140507-220451.jpg

Happy holiday kretsar kring minnena av tiden då Sverige levde under en kollektiv aidsskräck, och är den efterlängtade uppföljaren till Route 66 går till Trollhättan.
En decembermorgon sitter Maggan och Lena i hallen och tar farväl av sin döende hund Lukas. Sorgen är brutal och för Maggan innebär det också att bortträngda minnen och känslor väcks till liv.

Jag började läsa boke  när jag låg i badet hemma hos mor och far. Jag hade inte hunnit lång när jag storgrinade över beskrivningarna av hur när Maggan och Lenas hund Lukas blir sjuk och de blir tvungna att avliva honom. Redan nästa dag reser de till Thailand där Lena ska göra ett fotoreportage. Men på flyget dit blir Maggan ganska full och helt plötsligt sitter hennes vän Christian sitter bredvid henne. Problemet är bara att Christian hade HIV och dog för en herrans massa år sedan..

Väl framme på det lilla hotellet i Thailand visar det sig att det är fyllt med en massa andra svenskar. Lena åker iväg på jobb och Maggan blir kvar. Kvar är också Christian som dyker upp då och då. Förlusten av den älskade hunden har fått Maggans minnen att komma tillbaka. Fruktansvärda minnen från när flera av hennes vänner insjuknade i HIV och hon själv arbetade på Noaks Ark.

Maggan träffar en ny vän på hotellet, Carro, som får henne att berätta om de svåra åren. För henne berättar hon också om sin egen historia. Om barnet som hon en gång var mamma till, men som sedan försvann ur hennes liv.

Boken är lättläst och väldigt kort. Det är mycket som ska in på 260 sidor. Ibland känns boken lite rörig. Det är historian om Christian, arbetet på Noaks Ark, Maggan och Lenas relation, Maggans försök att få barn med sin förra flickvän, den nya vännen Carro m.m.

Men boken är ändå läsvärd. Den är också uppföljaren till Route 66 går till Trollhättan. Jag har inte läst den men det gjorde inget.

Författare är Bodil Sjöström och hon arbetade på Noaks Ark under 80- och 90-talet.

2 thoughts on “Happy Holiday

  1. […] Happy Holiday – Bodil Sjöström 7-8/5  268s  (bibliotek) […]

  2. […] Happy Holiday – Bodil Sjöström 7-8/5  268s  (bibliotek) […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s