Make It Stort

IMG_5432[1]

Make It Stort är den tredje och avslutande delen om Filippa Karlsson som gått på scenskolan RoyDram i London. De två tidigare delarna heter Only väg is Upp och Stjäla the Show.

Nu har Filippa gått ut scenskolan och ska börja sitt riktiga liv som skådespelare, men det är inte så lätt eller glamoröst som hon trott. Hon måste fortfarande dela lägenhet med flera andra personer. Tyvärr kunde hon inte fortsätta bo med sina kompisar Malin och Louise. Dessutom har hon blivit tvungen att ta ett servitrisjobb, Men det hår inte så bra för att uttruycka det milt sagt. Filippa blir inte långvarig där.

Istäellet går hon på ett otal castings för filmer, reklamer och teaterpjäser men inget verkar fungera. Tillslut får hon iallafall ett jobb på ett kontor som ska läggas ner. Hennes uppgift är att kopiera alla dokument i tre exemplar. En massa kopior blir det.

Men Filippa har fullt upp på kärleksfronten då hon skaffar sig två (!) pojkvänner. Den ena Marvin är en DJ och den andra Bruce är en snygg sexig kille som är  ca 10 år äldre än Filippa.  Det blir en del förvecklingar kan man säga. Men så får Filippa sin stora chans..

Jag måste nog säga att Filippa är lite väl godtrogen. Och självisk. Men boken är underhållande och lättläst. Slutet var lite mäh. Upplagt för en eventuell uppföljare om några år? Jag tycker nog att det här är den svagaste boken i trilogin, men klart läsvärd ändå.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s