Inland

Inland

Callie Morgan är riktigt sjuk. Hon har svårt att andas och får tillbringa mycket tid på läkarmottagningar och akutsjukhus. Ingen vet vad det är för fel på henne.

Callie är mer eller mindre osynlig i skolan. Ingen vill vara hennes vän. Hon kan ju ändå inte göra någonting. Men allt förändras när hennes pappa som är någon sort forskare får ett nytt jobb och han motvilligt flyttar tillbaka till kusten.

Hennes pappa hatar värme, sol och vatten. Det beror förstås på att Callies mamma dog. Callie var ute med sin mamma i båten när hon bara försvann. Hon antas ha tagit sitt liv. Men Callie vet att det inte var så. Hennes mamma drunknade inte. Men ingen vill lyssna på henne och ingen vill prata om mamman heller.

När Fadern och Callie nu återvänder till Califoniens kust händer nåot mycket oväntat. Callie hälsa förbättras snabbt. När hennes moster kommer på ett oväntat besök lär Callie sig att simma. Snart är hon med i skolans simlag. Men havet är hemlighetsfullt. Callie vill få reda på vad som hände hennes mamma.

Jag har sett att flrera olika booktubers älskat denna bok. Själv tycker jag den var seg, förvirrande och jag gillade vare sig Callie eller hennes pappa. Jag tyckte inte att den var så välskriven alls som många sagt.

Advertisements

One thought on “Inland

  1. […] Inland – Kat Rosenfield  22-23/12  388s (bibliotek) […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s