Ingen hit

IMG_6442[1]

Jag fick låna Min farbror Oswald av en kompis som tycker att den är jättebra. Den har legat oläst här hemma ett bra tag men jag läste den under AYearAThon och Bout of Books. Jag är inte ett fan av boken. Oswald är ett arsel. Han är homofobisk, rasistisk och kvinnofientlig.

Han är guds gåva till kvinnorna, men han ligger aldrig med samma kvinna två gånger. Det vore ju tråkigt. Usch! Men så får han tag på ett hemligt pulver som gör att mannen blir en riktig hingst (tänk viagra gånger 10). Han vill göra sig en förmögenhet på det. Tillsammans med  forskaren Arthur och Yasemin  gör de upp planer på att tjäna ännu mer pengar. De ska få sperma från olika kända män (Einstein, Picasso m.fl) som kvinnor sedan kan köpa så de kan ha ett geni som far till sitt barn. Sperman ska de få tag på genom att ge männen chokladbitar med pulvret dolt inuti chokladen. Männen ska frestas av Yasemin som de inte kan motstå efter att fått i sig pulvret.

Jag stör mig oerhört på att det pratas om våldtäkt hela tiden. Om att Yasmine ser fram emot att bli våldtagen av genierna. Det känns helt fel att läsa det. Jag blir äcklad. Det är fel ord att använda när man beskriver vad som händer.

Advertisements

2 thoughts on “Ingen hit

  1. […] Min farbror Oswald – Roald Dahl  7/1   245s (lånad) […]

  2. Det låter inte som om jag ska läsa den heller. Det finns så många bra böcker. Jag älskar namnet på din blogg eftersom jag både gillar kanel och böcker och ordet cinnamon 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s