The Ties That Bind

IMG_6417[1]

Frilansjournalisten Luke drömmer om att skriva en storsäljande true crime-biografi. När han tvingas fly till Brighton för att komma bort från sin sjukligt svartsjuke pojkvän snubblar han över den perfekta storyn.

Joss Grand är numera fastighetsmagnat på rätt sida av lagen, men på sextiotalet var han en del av Brightons undre värld. Tillsammans med sin sadistiske gangsterkollega Jacky Nye styrde han staden med järnhand – tills Nye mördades och slängdes i havet. Joss Grands alibi är vattentätt och ingen har dömts för mordet, så Luke bestämmer sig för att ta reda på vad som faktiskt hände. Han lyckas mot alla odds övertala Grand att berätta om sitt förflutna och Luke får en större inblick i den åldrande före detta brottslingens liv än någon annan lyckats få. Men är Grand verkligen så omvänd som han påstår? Och vem var egentligen kvinnan i den röda kappan som sågs fly från brottsplatsen?

Luke når allt närmare sanningen, men vissa sanningar bör förbli begravda. För sent inser Luke att han har försatt både sig själv och sina närmaste i livsfara.

Riktigt spännande och välskrivet. Jag har även tyckt om författaren Erin Kellys tidigare böcker The Poison Tree & The Sick Rose. The Burning Air som jag läste för 1,5 år sedan var också bra, men lite överdriven. The Ties That Binds finns på svenska som Ett bindande löfte.

Advertisements

One thought on “The Ties That Bind

  1. […] The Ties That Bind – Erin Kelly 9-11/12  352s (bibliotek) […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s