En ny favorit

IMG_6454[1]

Patrick Norris har precis kommit tillbaka till sin hemstad efter några år som soldat i Afghanistan. Han har verkligen sett det värsta av landet som både har outhärdlig värme och bitande kyla där döden alltid var närvarande och där flera av hans vänner sprängdes i bitar eller dödades av krypskyttar.

Patrick har sparat ihop pengar för att kunna köpa en båt och börja arbeta som en guide för sportfiskare. Men livet vill annorlunda. Hans föräldrar riskerar att bli ruinerade när deras avocadoranch förstördes av en brand.

Patricks storebror Ted har alltid varit familjens svarta får. Han är inte överdrivet smart och han är mycket lättlurad. Han dras till några killar som kallar sig The Rouge Wolves, de är riktiga vitmakt-killar som ger Ted ett uppdrag. Ett uppdrag som kan skada dem han älskar mest.

Patrick bestämmer sig för at göra allt för att rädda familjehemmet. Han faller också för Iris som både är vacker och annorlunda. Men allt kommer att gå fruktansvärt fel.

Jag älskade den här boken. Så välskriven! Författarens sätt att skriva påminner så mycket om  min favoritförfattare John Steinbecks sätt att skriva. Vad jag förstår så brukar T. Jefferson Parker skriva kriminalromaner och Full Measure är något helt annat.  Författaren har fått the Edgar Award tre gånger.

Jag kommer absolut att läsa om boken och även leta reda på fler böcker av T. Jefferson Parker.

Boken fick jag genom The English Bookshops Bookclub.

Advertisements

One thought on “En ny favorit

  1. […] Full Measure – T Jefferson Parker  16-18/1 311s (egen) ♥ […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s