Lost Lake

Lost Lake

Boken börjar med att handla om Eby Pim och hennes man George när de är på bröllopsresa i Europa. Det vill inte riktigt återvända till USA och en kväll hittar de en ung flicka, Lizettesom står på en bro.  Eby och hennes man köper Lost Lake som är en slags stugby i Georgia.

Ebys unga släkting Kate  försöka komma på fötter efter hennes man Matts död. Under ett helt år har hon vandrat runt som i en dimma och låtit Matts mamma Cricket ta hand om allt. Nu har Cricket bestämt att Kate och hennes dotter Devin ska flytta in hos henne. Devin hittar ett gammalt vykort från Eby och Kate får en plötslig lust att åka till Lost Lake igen. Där tillbringade hon sin sista lyckiga sommar i barndomen innan hennes föräldrar skildes. Men när Kate och Devin kommer till Lost Lake får hon veta att Eby tänker sälja stället och dra sig tillbaka.

Gamla sommargäster återvänder för att ta ett sista farväl av Eby och Lost Lake. Och Kate möter Jack igen, pojken hon föll för sommaren när hon var 12-år. Han som hon aldrig kunnat glömma. Men han har sina egna sorger.

Min favoritperson är Kates dotter Devin som alltid klär sig i helt otroliga utstyrslar. Jag tycker om själva stämningen i boken. . Det är något som fattas.

Jag brukar älska Sarah Addison Allens böcker. Alla innehåller magisk realism och utspelar sig i den amerikanske södern. Den här boken är helt enkelt inte riktigt lika bra, det är något dom fattas- Det blir liksom ingen riktigt gnista mellan Jack och Kate. Hela boken slutar lite konstigt faktiskt.

Boken är inte dålig på något sätt, men heller inte lika bra som författarens tidigare böcker:

  • Garden Spells (2006)
  • The Sugar Queen (2008)
  • The Girl Who Chased the Moon (2010)
  • The Peach Keeper (2011)
  • Lost Lake (2014)
  • First Frost (2015)

Jag måste ge First Frost en chans.

Advertisements

One thought on “Lost Lake

  1. Omslaget är väldigt fint i alla fall, särskilt tillsammans med titeln! Kombinationen lockar oerhört mycket, även om du inte är helt nöjd med boken… Vad skulle du ge boken för betyg på en ungefärlig skala, 1-5 eller 1-10?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s