The Selection

35 vackra flickor blir får vara med i The Selection. Det är som The Bachelor, men alla tävlar om att bli Prins Maxons fru och landets framtida drottning. Världen är uppdelad olika kast. Huvudpersonen America Singer tillhör kast 5. Det finns ända till kast 8 som är hemlösa. Man gifter sig med människor från sitt eget kast. Men flickor från olika kast får tävla om att bli prins Maxons blivande fru.

America tänkte inte delta. Men henne hemliga pojkvän Aspen (som tillhör kast 6) övertalar henne att delta. När hon sedan blir uttagen är det försent. Aspen dumpar henne för han tycker att hon är värd mer än vad han kan ge henne.

När hon kommer till palatset har America en hel del förutfatttade meningar om de andra tjejerna och prins Maxon.  Hennes ärlighet och skinn  på näsan får Maxon att bli intresserad a henne. Hon erbjuder sig att hjälpa honom att hitta en passande fru om hon får stanna kvar så länge som möjligt. Bara genom att delta i The Selection så blir America upphöjd till kast 3 och hennes familj får ersättning för hennes frånvaro hemifrån

Men bland de andra tävlande finns de som är villifa att göra vad som helst för att vinna kronan.

Jag lyssnade på boken på Storytel, men vet inte om jag hade orkat läsa den. Nu fungerade det riktigt bra. Det var intressant med kastsystemet. Sen var vissa karaktärer lite väl svart/vita.

Jag kommer att lyssna på nästa bok i serien The Elite.  Författare är Kiara Cass.

Advertisements

One thought on “The Selection

  1. […] The Selection – Kiera Cass  12-21/2 (Storytel) […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s