Salvage the Bones

IMG_6525[1]

Fjortonåriga Esch Batiste bor med sin alkoholiserade pappa och sina syskon vid Mississippis  kust. En orkan kommer att slå till mot deras område inom 10 dagar.  I Esch familj finns också hennes äldre bror Ranbdall som gör allt för att få ett basket stipendium så han kan komma från Bois Sauvage. Hennes yngre bror Skeetah som gör allt för sin älskade kamphund som nyss fått en kull med valpar. Den yngsta brodern Junior är allas älskling som syskonen hjälpt att uppfostra sedan deras mamma dog efter  hon födde honom.

Esch har också andra problem förutom den kommande orkanen. Hon har nämligen upptäckt att hon är gravid med sin äldste brors kompis som bara utnyttjar henne.

En riktigt bara bok helt enkelt. Jag fick den genom The English Bookshops bokklubb  Den påminner på något sätt om filmen Beasts of the Southern Wild. Boken är gripande, brutal och vacker på en och samma gång. Jesmyn Ward har ett vackert och målande sätt att skriva.

Boken finns utgiven på svenska som Rädda varje spillra. Jag läst den A-year-a-thon under första veckan i mars då man skulle läsa fristående böcker.

Advertisements

2 thoughts on “Salvage the Bones

  1. […] Salvage the Bones – Jesmyn Ward 2/3 258s (egen) […]

  2. […] Salvage the Bones – Jesmyn Ward […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s