The Other Hand

IMG_6524[1]

The Other Hand är också känd under namnet Little Bee. och är skriven av Chris Cleave. Jag älskade verkligen den här boken, men de sista 30-40 sidorna fick mig att dra ner betyget från fem till fyra stjärnor.

Berättelsen handlar om den nigerianska flickan som kallas sig Little Bee. Hon har suttit inspärrad på en flyktingförläggning under två års tid. Där har hon tillbringat sin tid med att lära sig the Queens English och komma på olika sätt att ta sitt liv ifall männen som fick henne att fly skulle dyka upp.

Hon släpps ut från flyktingförläggningen tillsammans med några andra kvinnor på grund av ett misstag och hon har varken pengar eller någonstans att ta vägen. Det enda hon har är ett visitkort från Andrew O´Rourke,  mannen hon mötte på en strand i Nigeria. Han måste hjälpa henne.

Sarah O´Rourke är nybliven änka och ensam med sin lille son. Hennes familj gick sönder under en resa till Nigeria när hon och hennes man mötte på flickan Little Bee och de val de gjorde då.

Jag tycker verkligen om när Little Bee berättar sin historia. Hon berättar hemska saker så fruktansvärt hemska att vem som helst kan få mardrömmar. Det absolut värsta är att detta händer på flera ställen i världen just nu. Folkmord, våldtäkter, oljebolag som går över lik m.m.

Jag har svårare för Sarah som är en bortskämd subba. Hon är så jäkla självisk. Sedan blir boken lite väl otrolig på sina ställen. Vilken mamma tar med sin son till landet där hon själv var med om hemska saker och där Little Bee är hotad?

Men allt som allt är det en riktigt bra bok. Jag läste den under #ayearathon i mars och fick den genom English Bookshops bokklubb.

2 thoughts on “The Other Hand

  1. […] The Other Hand -Chris Cleave 2-3/3  374s (egen) […]

  2. […] The Other Hand -Chris Cleave […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s