Pirater, magi och kärlek !

IMG_6644[1]

Assassins Curse av Cassandra Rose Clarke är en fantasyroman med vissa drag åt steampunk. Huvudpersonen Ananna är en piratdotter. Hennes far har skeppet Tanarau som hon växt upp på. Hennes föräldrar att hon ska gifta sig med Tarrin Hariri den äldsta sonen i en annan piratfamilj. Det tänker inte Ananna gå med på! Hon vill vara kapten på sin egen båt, inte vara nickedocka åt sin snygge men osmarte fästnman! så Ananna rymmer sin väg.
Men familjen Hariri  skickar en lönnmördare efter Ananna.

Lönnmördaren Naji får dock problem när han ska utföra sitt jobb. Ananna lyckas rädda livet på honom när en giftorm nästan hugger honom. Naji har en förbannelse på sig som säger att om någon räddar livet på honom så är han bunden till den personen resten av sitt liv. Det visar sig att Naji blir tvungen att fungera som livvakt åt Ananna. De försöker också komma på något sätt att lyfta förbannelsen. Deras sökande tar dem ombord på ett skepp..

Jag tycker verkligen om den här boken! Den är rolig, spännande och har intressanta karaktärer. Jag tycker också om beskrivningarna av Jaddor’a, lönnmördarna och hur deras blodmagi fungerar.

Ibland kan jag irritera mig lite på Ananna, men hon är ju bara 17 år. Hon är lite väl tjurig ibland. Jag tycker däremot om hennes och Najis käbblande.

Boken är utgiven på förlaget Strange Chemistry som tyvärr har lagt ner. Hoppas att den blir utgiven igen på något annat förlag.

 

Advertisements

4 thoughts on “Pirater, magi och kärlek !

  1. Lena says:

    Är så sugen på att läsa dessa böcker.

  2. Cinnamon says:

    Gör det! De var riktigt bra!

  3. […] The Assassin’s Curse – Cassandra Rose Clarke  7-8/4    298s (egen) ♥ […]

  4. […] The Assassin’s Curse – Cassandra Rose Clarke […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s