En ny favorit!

IMG_6803[1]

FYRA ASIATISKA KVINNOR hittas brutalt avrättade i en lägenhet. En femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar.

Tjugosjuårige Zack har gjort kometkarriär inom Stockholms-polisen. På dagarna är han en driven kriminalinspektör vid Särskilda enheten. På nätterna flyr han verkligheten med droger på klubbar. Han vet att det inte kommer att hålla, men de blodiga minnena från hans barndom driver honom mot avgrunden.

Jagad av polisens internutredare försöker Zack tillsammans med kollegan Deniz att lösa den värsta mordvågen i Sveriges moderna historia. Handlar det om kvinnohat, rasism eller människohandel? Det enda som är säkert är att fler kvinnor kommer att dö om de inte hittar mördaren.

Jag sträckläste den här boken. Vilket driv!  Vilka karaktärer!  Huvudpersonen Zack har sina demoner för att uttrycka det milt.  Hans mamma som också var polis mördades när han var 5 år. Mördaren hittades aldrig. Hans pappa blev allvarligt sjuk och Zack fick ta hand om honom till hans död.

Zack är verkligen en anti-hjälte med sitt knarkande och sin inställning till livet. Men jag tycker om honom ändå. Hans kollega Deniz är också en riktigt ovanlig med sitt kurdiska ursprung och att hon är lesbisk.

Hela boken handlar om kvinnoförtryck, människohandel och rasism. Riktigt bra bok!

Författare är Mons Kallentoft och Markus Lutteman. Zack är första delen i en serie som kallas Hercules-serien. Jag har försökt läsa någon bok av Mons Kallentoft förut, men jag klarade inte av hans sätt att skriva. Jag har tidigare läst El Choco och Det du inte såg av Markus Lutteman.

Advertisements

2 thoughts on “En ny favorit!

  1. […] Zack – Mons Kallentoft & Markus Lutteman  24/5   424s (egen) ♥ […]

  2. […] Zack – Mons Kallentoft & Markus Lutteman […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s