Vårjakt i Rosengädda

varjakt-i-rosengadda

Tessan har allt ett eget barn, en egen restaurang, flera pappor till barnet samt en rik godsägare som tindrar förälskat åt hennes håll. Hon klagar verkligen inte tvärtom. Men att driva egen restaurang är inte hållbart om man ska stå för både maten, driften, disken, hålla ordning på den torftiga ekonomin och däremellan försöka vara en skön mamma.
Tessan önskar att hon hade hjälp. Helst av någon som inte vill ha betalt. En dag dyker just två sådana människor upp. Varför de plötsligt befinner sig i Rosengädda är något som Tessan inte förstår. Men när det klarnar vänder det upp och ner på både Tessan och hela byn.

Jag lyssnade på boken när jag tränade, och var förbannad nästan hela tiden. Jag tål inte Tessan! Hur kan någon männsika vara så fruktansvärt dum. Hon reagerar jättekonstigt på allt. En riktig bimbo!

Jag vill inte avslöja för mycket, men det är för mycket av allt i den här boken. Jag tyckte om den första boken i serien, men det var väl för att den handlade om andra personer också som Bror och Jane. Nu nämns de bara i förbifarten.

Dessutom beter sig godsägaren Gustav som ett riktigt as när han blir svartsjuk och får reda på sannngen om den mystiske Erland som dök upp hemma hos Tessan.

De som jag gillar bäst är “Erland” och Älgen” .Tessans mamma är ju som hon är och hon påminner ganska mycket om Fredrik Backmans Britt-Marie. Liknande namn har hon ju också. Jag förstår verkligen varför hon och Tessan inte kommit överens.

Advertisements

2 thoughts on “Vårjakt i Rosengädda

  1. […] Vårjakt i Rosengädda – Emma Hamberg  9-12/6 (Storytel) […]

  2. […] Vårjakt i Rosengädda – Emma Hamberg  […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s