Not My Type of Book

IMG_6902[1]

Not That Kind of Girl är skriven av Lena Dunham och jag lyssnade på den på Storytel där Dunham själv också läste boken.

Lena Dunham är mest känd som skaparen till tv-serien Girls där hon också har en av huvudrollerna. Jag har försökt kolla på Girls, men tyckte inte alls om serien.

Den här boken innehåller berättelser om underbara nätter med vidriga killar och vidriga dagar med underbara vänner, om ambitioner och de två livskriser jag genomgick före tjugo års ålder. Om mode och dess många tvångströjor. Om att visa upp sin kropp offentligt, vara tvungen att hävda sig på ett möte med en massa femtioåriga män och de hälsobetingade rädslor (tinnitus, lampdamm och infertilitet) som håller mig vaken om nätterna. Jag förbereder mig redan på den skam jag förmodligen kommer att känna över att jag någonsin trodde mig ha något att erbjuda dig med denna bok, men också på den glädje som lika gärna kan drabba mig över att jag lyckats hindra dig från att testa en dyr juicefasta eller ha sex med skorna på. Nej, jag är ingen sexpert, psykolog eller legitimerad dietist. Jag är inte en gift trebarnsmor och jag äger ingen framgångsrik underklädeskedja. Däremot är jag en tjej med ett passionerat intresse för självförverkligande, en tjej som skickar hoppfulla rapporter från fronten i denna kamp. Lena Dunham

Det var riktigt plågsamt att lyssna på boken ibland. Inte roligt på något sätt! Jag förstår inte vad som skulle vara roligt i den här boken. Den var rörigt berättad. Hoppade fram och tillbaka i tid. Jag är inte ett fan av Lena Dunhams sätt att berätta saker, snacka om opålitlig berättare.

Nej detta var inget för mig. Jag tyckte mycket bättre om Caitlin Morans bok.

Advertisements

3 thoughts on “Not My Type of Book

  1. […] Not That Kind of girl – Lena Dunham 23-24/6 (Storytel) […]

  2. svxrt40 says:

    Ibland är det extra skönt när en bok tar slut.

  3. […] Not That Kind of girl – Lena Dunham  […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s