Badortsmysteriet

IMG_6965[1]

Hercule Poirot är på semester i sommarparadiset St. Loo vid Cornwalls kust. När han och hans vän Arthur Hastings blir vittne till det fjärde mordförsöket  på fröken Nick Buckley ta de sig an fallet. Det visar sig vara lättare sagt än gjort.

De bjuds in på en fest hos Nick och då skjuts av en gästerna till döds när hon hade Nicks sjal på sig. Det finns många misstänkta och Poirot är rädd på riktigt. Han kan inte garantera Nicks säkerhet och får henne därför att ta in på ett sjukhem där inga besökare tillåts. Men är det säkert där?

Bland de misstänkta finns Nicks bästa väninna Freddie Rice som vill skilja sig från sin knarkande man för att gifta om sig med konsthandlaren Jim Lazarus som också är misstänkt. Även Nicks kusin advokaten Charles Vyse och en beundrare kapten Challenger står på listan tillsammans med hyresgästerna herr och fru Croft och hushållerskan med man.

Det är en riktigt rörig historia. Poirot själv rör till det rejält och blir riktigt lurad. Det är rätt åt honom så högfärdig som han var i den här boken. Jag tyckte ändå om boken som passade perfekt att läsa under ett readathon.

Tack till Bookmark förlag för rec.ex. Visst är framsidorna på de nyutgivna böckerna underbara?

2 thoughts on “Badortsmysteriet

  1. […] Badortsmysteriet – Agatha Christie  9-10/7  238s (rec.ex) […]

  2. […] Badortsmysteriet – Agatha Christie […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s