Döden på Nilen

IMG_6962[1]

Linnet Ridgeway är en kvinna som har allt :skönhet , pengar, intellekt och charm. När hennes bästa vän Jackie ber henne om hjälp så ställer hon upp. Jackies pojkvän behöver ett jobb så att de kan gifta sig. Men allt går fel redan vid det första mötet då Linnet blir attraherad av Simon Doyle och det slutar med att hon och Simon gifter sig istället!

Bröllopsresan blir en mardröm då Jackie förföljer paret. På kryssningen på Nilen blir en klaustrofobisk mardröm. Hercule Poirot den kände detektiven befinner sig också på kryssningen på semester. Han blir dock snabbt indragen i intrigerna när Linnet ber om hans hjälp. Allt eskalerar snabbt och en av de unga kvinnorna hittas död i sin hytt. Vem är den skyldige? Blir det fler mord? Kommer Poirot lösa detta?

Mycket underhållande läsning. Passar perfekt som avkoppling samtidigt som man får använda sig av de små grå som Poirot säger. Jag tycker speciellt mycket om miljöbeskrivningarna i Egypten och när de går runt i Abu Simbel som min favoritfarao Ramses II lät uppföra. (Jag älskade Christian Jacqs serie om just Ramses II. Dags för en omläsning?!).

Översättningen fungerade också klockrent!

Tack till Bookmark förlag för rec.ex.

Advertisements

2 thoughts on “Döden på Nilen

  1. […] Döden på Nilen – Agatha Christie 7/7 359s (rec.ex.) […]

  2. […] Döden på Nilen – Agatha Christie […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s