The Iron King

IMG_6877[1]

Megan Chase är nästan osynlig på sin skola. Ingen bryr sig om henne, hennes lärare verkar glömma vem hon är och till och med hennes styvfar har svårt att komma ihåg hennes namn. Hennes enda vän är grannen Robin Goldfell, men det är något konstigt med honom också.

Megans pappa försvann mitt framför Megans ögon när hon var liten. Hennes mamma har edan dess gift om sig med den tråkiga Luke och de har fått Megans lillebror Ethan. Ethan pratar om mnster i skåpen , men det måste ju bara vara hans fantasi eller?

En dag kommer Megan hem och hennes mamma ligger blödande och medvetslös på golvet, Henne lillebror Ethan finns där med, men är det verkligen han? Han anfaller Megan och biter henne. Robin kommer till hennes hjälp och avslöjar att Ethan livit kidnappad och att det är en bortbyting de har i huset.

Robin är ingen annan än Robin Godfellow a.k.a. Puck från En midsommarnatts dröm. Älvor finns på riktigt och de är inte alls så snälla och gulliga. Megan själv är dotter till kung Oberon som styr över The Seelie Court.  Megan börjar nu förstå varför Robbie alltid kallat henne för prinsessan. Hon är nämligen Oberons dotter. Hennes liv är i fara, men hon måste bege sig till Faery för att rädda sin bror.

Hon träffar även prins Ash som tillhör The Unseelie Court. Han kallas även Vinterprinsen, han är kall som is och dödligt farlig. Han och Puck var bästa vänner som numer är fiender. Tillsammans ger de sig dock ut för att rädda Ethan från Järnkungen. För att få Ashs hjälp lovar honom honom en viktig sak. Man ska aldrig lova saker i Faery!
De får hjälp av den magiska katten Grimalkin.

Jag älskade den här boken. Tycker att Julie Kagawa skriver så fint och att hon skapat en sån fantastisk värld. jag blev riktigt imponerad. Nästa bok i serien heter The Iron Daughter. serien heter The Iron Fey.

Jag har tidigare läst The Immortal Rules av Julie Kagawa. Men då handlar det om vampyrer.

One thought on “The Iron King

  1. […] The Iron King (The Iron Fey #1) – Julie Kagawa 18-20/6  363s  (egen) ♥ […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s