The Iron Daughter

IMG_7098[1]

Megan lovade Ash att följa med honom till The Unseelie Court efter han hjälpte henne att besegra järnkonungen Machina. . Där är hon mer eller mindre fånge hos drottning Mab. Hon befinner sig ständigt i fara eftersom hennes far och Mab är fiender.

Megan trodde att Ash älskade henne, men han finns aldrig i närheten. Han låtsas inte om henne. Ash har två äldre bröder Sage och Rowan. Bröderna hyser ingen kärlek för varandra utan är uppfistrade till att kämpa om drottning Mabs gunst. Ash verkar vara drottningens favorit.

Kungadömena delar på en spira som lämnas över för att visa årstidernas skiftningar. Det är nu Vinterkungadömets tur att ha den. Men the Iron Fey har överlevt sin konungs död och vill ha mer makt igen. De tar sig in i palatset, dödare prins Sage och stjäl spiran.
Megan är vittne men ingen tror på henne. Alla tror att kung Oberon ligger bakom dådet. Mab blir så arg på henne så hon fryser in Meghan i ett isblock. Men Ash räddar henne och tillsammans flyr de.

Puck dyker upp igen efter han blev dödligt skadad i förra boken. Tillsammans söker de efter spiran för att hindra Sommar och Vinter-kungadömena från att kriga. De förstår inte att the Iron Fey är många, farliga och den verkliga fienden.

Boken var nästan lika bra som föregångaren. Lättläst och spännande. Jag gillar Megan, Ash och Puck. Boken är jätterolig. Speciellt när Ash och Puck gnabbas.

Advertisements

One thought on “The Iron Daughter

  1. Härligt med en bok som är riktigt bra. Kommer det följa fler i samma serie?

    Tack snälla du för dina fina ord hos mig. Det värmer ska du veta. Tack.♥

    Sköt om dig.
    Kram Lotta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s