Sthlm Confidential

IMG_0733[1]

Lennie Lee driver en framgångsrik skandaltidning, har en lyxlägenhet på rätt adress och är ständigt omgiven av vackra kvinnor. Men plötsligt händer något. Upplagan rasar. Vännerna vänder sig bort. Allt pekar obönhörligt neråt när han får i uppdrag att fixa århundradets fest åt en affärsman. Pengarna räcker för att lösa alla hans problem – om han överlever.

Solveig Berg är en ung journalist som efter ett ödesdigert misstag hamnat i kylan och förlorat jobbet. Tomheten och ensamheten väcker svarta minnen till liv och hon gör vad som helst för att komma tillbaka.

När modellen och bloggaren Jennifer Leone hittas död korsas deras vägar och en otäck kedja av händelser tar fart..

Den egentliga huvudpersonen är Solveig Berg (Solveig, vilket ovanligt  namn på en 20 åring) en journalist som efter att ha förlorat jobbet och som ingen vill ha något med att göra. Hon gör allt för att komma på fötter igen, bl.a. genom sin nyhetsblogg Sthlm Confidential. Men när hon börjar nysta i Jennifer Leones död och Lennie Lees eventuella inblandning kan hon ha tagit sig vatten över huvudet.

Solveig är ingen sympatisk figur. Hon tycker synd om sig själv och kan bara prata om sig och sina problem. Som när hennes bästa vän ska göra inträdesprovet till polisskolan nästa dag  och Solveig bara försöker få henne att dricka fler drinkar medan henne. Men jag tyckte mig se en liten personlighetsutveckling i slutet av boken.

Boken är otroligt lättläst med sina korta och fartfyllda kapitel. Jag kunde inte  sluta läsa. Visst var en del karaktärer lite ytliga, men det gjorde ingenting. En underhållande spänningsroman med chick lit noir-vibbar.

Jag blev kontaktad av författaren Hanna E Lindberg som undrade om jag ville ha ett rec.ex av boken och det ville jag ju. Så tack Hanna!
Detta är författaren Hanna E Lindbergs debut och det lovar gott för fortsättningen, Stockholm Grotesque.

Advertisements

2 thoughts on “Sthlm Confidential

  1. […] Sthlm Confidential – Hanna E Lindberg 10-12/11 345s (rec.ex) […]

  2. […] Sthlm Confidential – Hanna E Lindberg ) […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s