Den vita staden

IMG_0718[1]

Den vita staden är uppföljaren till Flickvännen som jag läste i april 2010. Vissa böcker stannar kvar hos en och den har verkligen gjort det.

I Den vita staden är Karin ensam kvar med sin lilla dotter Dream. Barnet som John ville ha.  De är ensamma kvar i det vita huset där det är närmast total misär. De tomma pizzakartongerna hopar sig tillsammans med allt annat skräp. Huset är mörkt och kallt efter att alla pengarna har försvunnit.

En dag knackar Kronofogden på dörren och Karin kommer att förlora huset och bilen. Hon har ju redan sålt allt annat av värde. Hur ska hon och Dream klara sig då? Karin försöker få hjälp hos Johns gamla kollegor och deras flickvänner. Men ingen vill ge henne hjälp.

Boken är kort, men är så välskriven.Jag älskar Ramqvist sätt att skriva.  Jag känner riktigt hur hopplöst allt är och hur deprimerad Karin är, men samtidigt blir jag så arg på henne. Hon är så naiv och dumdristig. Hon kan göra något åt saken. Men istället låter hon  allt gå för långt, igen.

Läs boken och föregångaren Flickvännen. Jag tror att den vita staden går att läsa för sig själv, men det ger mer att också läsa Flickvännen.

Advertisements

2 thoughts on “Den vita staden

  1. […] Den vita staden – Karolina Ramqvist 5-6/11  176s (bibliotek) […]

  2. […] Den vita staden – Karolina Ramqvist […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s