En ny bekantskap

IMG_0719[1]

En sommardag 1991 vaknar nioåriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus. Hon har inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån.
Tjugoett år senare får hon, som framgångsrik åklagare, uppdraget att leda förundersökningen i det uppmärksammade mordet på Hans Juhlén, verksamhetschef på Migrationsverket i Norrköping.
Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander inleder Jana Berzelius ett intensivt arbete med att lösa fallet. Men utredningen tar en oväntad vändning när ännu ett lik hittas. Denna gång är det en pojke. Och ju mer Jana gräver i den döda pojkens bakgrund,desto närmare kommer hon sanningen om sin egen. Och hon möter en historia mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat föreställa sig.

När jag var på Bokmässan i Göteborg så var jag på ett seminarium som hette Hjältinnor med ett mörkt förflutet där Emelie Schepp och Camilla Grebe medverkade. Jag blev då intresserad av Emelie Schepps serie och reserverade boken på biblioteket så fort jag kom hem igen.

Nu är den läst och jag älskade den! Jag kunde inte förmå mig att sluta läsa trots att det var långt efter sovdags.  Så himla bra och otäck! Flyktingbarn som blir omprogrammerade och använda som lönnmördare. Äckliga chefer som utnyttjar de som är beroende av dem.

Jag tycker om huvudpersonen Jana Berzelius fast hon är riktigt störd. Men det får ju sin förklaring,. Det jag däremot stör mig på är kriminalinspektör Mia Bolander som hyser ett sådant agg mot Jana Berzelius bara på grund av hennes familj. Mia utnyttjar ju själv alla människor för att få det hon vill.

Jag har svårt att tro att detta är författarens debutroman. Och jag kommer absolut att fortsätta läsa hennes böcker. Nästa bok i serien heter Vita spår.

Advertisements

2 thoughts on “En ny bekantskap

  1. […] Märkta för livet – Emelie Schepp 4-5/11 389s (bibliotek) […]

  2. […] Märkta för livet – Emelie Schepp […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s