Manifest för hopplösa

IMG_0762

Manifest för hopplösa är fortsättningen på Konsten att ha sjukt låga förväntningar som jag läste och gillade.

I Manifest för hopplösa har Emanuel börjat vårterminen i nian. Han och Ture är fortfarande kompis men nu är det Ture som ligger en nivå ovanför Emanuel. Ture har nämligen börjat gå i terapi och har fått ett helt nytt sätt att tänka.

Sedan dyker Tures halvbror från Brasilien upp. Emanuel blir ju lite svartsjuk och råkar läsa Tures döde pappas dagböcker när Ture äter middag. Där gör han en upptäckt som Ture borde få veta. Men hur erkänner man att man har tjuvläst sin kompis döda pappas dagböcker?

Dessutom börjar det bli dags för Emanuel att bestämma sig för vilket gymnasieprogram han ska välja. Han blir så stressad av det att han struntar i att fylla i det preliminära valet..

Dessutom brottas han med kärleken. Hur kan det komma sig att den han själv är kär i inte är intresserad av honom, medan en annan tjej som han inte är kär i är intresserad av honom?

Riktigt bra uppföljare. Jag gillar verkligen Emanuel och hans förmåga att ständigt klampa i klaveret. Jag tycker de påminner om Bert-böckerna, men med ett större allvar.

Författare är Åsa Asptjärn.

Boken är donerad till skolbiblioteket.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s