Sunset Park

IMG_0857

Sju år har passerat sedan Miles Heller hastigt flydde både college och familj i New York. Nu arbetar han i stället i Florida med att tömma bostäder där familjer har blivit vräkta. Efter en kärlekshistoria med en brådmogen tonåring och med styvbroderns död ständigt hängande över sig som ett spöke, återvänder han till sist hem. Där hamnar han i Sunset Park, ett ruffigt område i Brooklyn, i ett hus som har ockuperats av en grupp konstnärer. Där finns Bing, den missnöjde musikern, Ellen, den melankoliska illustratören, samt Alice, den uttråkade doktoranden. I staden finns också Morris Heller, Miles pappa, en bokförläggare som förtvivlat försöker rädda både sitt förlag och sitt äktenskap, samtidigt som han hoppas på en återförening med sonen. 

Berättandet växlar mellan i huset i Sunset Park och Miles pappa Morris. Men även Miles mamma den kända skådespelerskan Mary-Lee är med på ett hörn.

Det visar sig att under de här sju åren som Miles hållit sig gömd så har Morris och Mary-Lee anlitat privatdetektiver för att hålla koll på sonen. De har också fått statusuppdateringar av Bing, men de valde att inte tränga sig på sonen.

Boken är mycket välskriven och fylld av skruvade karaktärer som de flesta Paul Austerböcker. Jag älskar  hans sätt att skriva.

Jag har tidigare läst New York-trilogin, Orakelnatten och Invisible av Paul Auster.

Advertisements

2 thoughts on “Sunset Park

  1. […] Sunset Park – Paul Auster 21-26/11  309s (egen) […]

  2. […] Sunset Park – Paul Auster  […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s