Ryskt bläck

IMG_0858[1]

När Nicolas Duhamel var 24 år upptäcker han av en slump en familjehemlighet. Han vill ta reda på sanningen och reser till St. Petersburg. Hans efterforskningar mynnar ut i en succeroman, Brevet.

Nu  är  han känd över hela världen. Världen ligger för hans fötter och alla väntar på uppföljaren till Brevet. Hans förläggare har gett honom ett astronomiskt stort förskott men Nicolas har inte skrivit ett ord på flera år. Inte sedan han satte punkt för Brevet. Han har ljugit i intervjuer, för sin familj och för sin förläggare och sig själv.

Istället för att skriva sitter han på Facebook och andra socialamedier och ser vad som skrivs om honom.

Nu befinner  han sig på semestern med sin flickvän på ett lyxhotell på en toscansk ö. Under den korta vistelsen där sätts Nicolas värld i gungning igen. Han blir tvungen att omvärdera sitt liv, de val han gjort , och den man han blivit.

Nicolas är inte en trevlig person. Han är ytlig, självisk och sexistisk. Det är ju genom hans ögon som allt är skrivet så det blir lite ytligt ibland. Men jag tycke ändå om boken. Jag tycker om Tatiana de Rosnays sätt att skriva.

Men jag tyckte ännu  mer om hennes tidigare böcker Bumerang, Colombes granne och Huset du älskade. Men jag har inte läst Saras nycklar ännu och den har ju till och med filmatiserats.

Jag fick boken som pdf rec. ex av Sekwa . Men  jag läste den som vanlig bok istället.  Tack ändå till Sekwa för rec.exet.

Advertisements

3 thoughts on “Ryskt bläck

  1. […] Ryskt bläck – Tatiana de Rosnay  29-30/11  408s (rec.ex) […]

  2. […] Ryskt bläck – Tatiana de Rosnay […]

  3. Lena says:

    Har också precis läst ut denna och gillar den, även om jag nog gillade Colombes granne lite bättre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s