Skorstensjul

IMG_0962[1]

Det är en kall decembernatt när Stella, Mago och Issa stiger av tåget på Stockholms Centralstation. De har rymt från barnhemmet för att leta efter Magos pappa. Mago har skrivit en massa brev till honom, och nu väntar de bara på att han ska dyka upp.

På Centralstationen möter de ingen pappa, däremot träffar de på en rundmagad farbror med smutsigt skägg. Han har en fiollåda framför sig och en skylt där det står: “Snälla, jag är hungrig.” Farbrorn heter Niklasson och har glömt bort vem han är. Barnen bestämmer sig för att hjälpa honom att minnas. Till sin hjälp får de den snälla Miriam i antikaffären och, inte minst, de modiga och påhittiga skorstensbarnen. Och det är bråttom! Om inte Niklasson kommer på vem han är före julafton riskerar hela julen att bli inställd.

Ännu en helt underbar julbok! Min kollega läser den för sin klass och jag lånade hem den över kvällen och läste den. Måste erkänna att jag smågrät på slutet. Så bra!

Boken är uppdelad i 24 kapitel precis som adventskalendern. Den är skriven av Mårten Sandén och illustrationerna är gjorda av Lina Bodén.

Advertisements

2 thoughts on “Skorstensjul

  1. […] Skorstensjul – Mårten Sandén & Lina Bodén  3/12  100s (bibliotek) […]

  2. […] Skorstensjul – Mårten Sandén & Lina Bodén […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s