Vilken underbar serie!

IMG_1129[1]

Jag gick till biblioteket för att försöka hitta nån ny graphic novel-serie och hittade de tre första delarna i Amulet-serien på engelska.

Jag började läsa den första boken och slutade inte förrän jag läst ut alla tre. och sedan köpte jag de tre andra delarna och läste dem på Ipaden samma kväll. Jag har bara en bild på de tre första böckerna i serien men jag har läst del 1-6.

Det börjar med att Emily åker bil med sin mamma och pappa för att hämta sin lillebror Nevin. Men de krockar och pappan dör när bilen störtar ner för ett stup.

Nu flyttar familjen in i ett gammalt hus de ärvt av en gammal släkting. Men på natten hör de konstiga ljud och ett monster tar deras mamma när hon går ner för att undersöka.

Syskonen väljer att följa efter och kommer till den underjordiska världen Alledia som befolkas av robotar som deras gammelfarfar som var den förra stenväktaren har uppfunnit. Det visar sig att gammelfarfar lever i Alledia men är döende. Han hinner precis amuletten och göra henne till den en stenväktare innan han dör. Amuletten ska hjälpa Emily att rädda mamman och Alledia.

Vi får möta monster, människor som genom en förbannelse blivit förvandlade till djur och onda alver med huggtänder.

Historien är riktigt mörk och skrämmande men så välgjord. Jag slukade den och längtar tills februari när den sjunde delen, Firelight kommer ut.
Visst har den vissa gemensamma nämnare med Spiderwick, men inget som stör, Jag störde mig lite på att mamman var så hjälplös i början.

Det är svårt att skriva något om de senaare delarna i serien utan att avslöja för mycket av handlingen i de första. Så det här får räcka som recension av del 1-6.

Delarna i serien heter:

  1. The Stone Keeper
  2. The Stone Keeper’s Curse
  3. The Cloud Searchers
  4. The Last Council
  5. Prince of the Elves
  6. Escape From Lucien
  7. Firelight

.

Advertisements

2 thoughts on “Vilken underbar serie!

  1. […] The Stone Keeper (Amulet #1) – Kazu Kibuishi 20/12 192s (bibliotek)  ♥ […]

  2. […] The Stone Keeper (Amulet #1) – Kazu Kibuishi  […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s