En besvikelse

IMG_1262[1]

Zack Lightman sitter som vanligt och dagdrömmer på mattelektionen. Han har bara en månad kvar innan han går ut från high school. Men när han sitter där och kollar ut genom fönstret får han syn på ett flygande tefat. Han är övertygad om att han måste hallucinera eller på att han håller på att bli galen.

Han blir än mer övertygad när han ser att tefatet ser lika ut som de som finns Armada som är ett onlinespel som Zack spelat i flera år.

Zacks pappa Xavier Light man dog när Zack var liten. Han dog i nån konstig olycka när han rengjorde någon sorts tank. Zack har växt upp med sin pappas gamla vhs-filmer, hans blandband och en mamma som aldrig gått vidare. Hans pappas gamla anteckningar finns kvar också. Men Zack har alltid trot att hans pappa var lite galen. Han pratade om konspirationer och rymdskepp och någon hemlig statlig byrå som MIB (Men in Black).

Snart får Zack veta mer än han ville när rymdvarelserna attackerar och Armadaspelarna behövs i kriget.

Den här är tyvärr inte alls lika bra som Ready Player One. Det är en massa populärkulturella referenser som jag uppskattar. Men hela historien känns för enkel och för förutsägbar.  Min sambo som sett Enders Game tycker att den påminner för mycket om den. Den refererar  ju till Enders Game vid flera tillfällen, men jag har varken läst boken eller sett filmen. Fast jag äger boken.

Jag lyssnade på boken via Storytel och Wil Wheaton var uppläsaren. Han är en otroligt bra uppläsare och om jag läst boken själv hade jag aldrig läst klart den.

 

 

Advertisements

2 thoughts on “En besvikelse

  1. […] Armada – Ernest Kline 22-29/12 (Storytel) […]

  2. […] Armada – Ernest Kline […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s