The Cuckoo’s Calling

IMG_1646[1]

När en både firad och skandalomsusad fotomodell faller mot sin död från en balkong i Mayfair, London tror man är det är självmord. Det är bara hennes adoptivbror som misstänker att ett brott har begåtts och han kontaktar därför privatdetektiv Cormoran Strike.     Den enbente Afghanistanveteranen Cormorans liv är i spillror och hans enda glädje på senare tid är den nya ovanligt driftiga och pigga assistenten Robin. Tyvärr finns det inte pengar att behålla henne. Fotomodellen Lolas tragiska död blir räddningen för Strikes neddekade detektivbyrå. Men ju mer Cormoran och Robin gräver i den unga modellens komplicerade värld med kändisar, nerknarkade pojkvänner och udda familjemedlemmar desto mörkare blir det.
Från eleganta fasader i Mayfair till bakgator i East End är Gökens rop fast förankrad i nutida London. Det är den första deckaren i en serie om detektiven Cormoran Strike.

Alla vet ju nu att Robert Galbraith är en pseudonym  och att det är J.K Rowling som är författaren. Boken är så bra! Jag älskar Cormoran Strike, hela hans karaktär med alla hans fel. Jag gillar också hans sekreterare Robin. Det här skulle kunna bli en jättebra tv-serie!

Jag kommer absolut att fortsätta läsa serien, som kallas Cormoran Strike-serien (tror jag)!  Jag gav boken 4 stjärnor på Goodreads.

Advertisements

2 thoughts on “The Cuckoo’s Calling

  1. […] The Cuckoo’s Calling – Robert Galbraith (Cormoran Strike #1)  18-22/2 550s (egen) […]

  2. […] The Cuckoo’s Calling – Robert Galbraith  […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s