Saknar dig

IMG_1554[1]

Kriminalpolisen Kate Donovan är vår huvudperson. En ganska skadad sådan. En luttrad kvinna som dricker alldeles för mycket och inte haft ett allvarligt förhållande sedan hon gick på college.

Men hennes kompis övertalar henne att ge sig ut på en dejtingsite. Men på siten hittar hon sin gamla collegepojkväns profil. Det konstiga är att han inte verkar känna igen henne.

Kate blir också kontaktad av en ung man som påstår att hans mamma försvunnit efter att hon gått på date med Kates ex. Hur häner det ihop? Kate kan inte låta bli at ställa frågor.

Kates pappa var också kriminalpolis och han mördades på jobbet. En man erkännde mordet och har suttit fängslad i nästan 20 år. Kate har aldrig trott att han är mördaren. Nu är han döende och Kate inser att snart är det försent att få veta sanningen.

En riktigt spännande bok som berättas ur flera personers perspektiv. Den är riktigt obehaglig på sina ställen. Påminner om första säsongen av Hannibal… Ingen kannibalism dock.

Jag gillade att boken inte ingår i en serie utan är fristående. Harlan Coben skriver annars en serie om Myron Bolitar. Vad jag förstår så kommer en ny bok i serien vartannat år och vartannat år kommer det en fristående bok.

2008 läste jag tydligen Hold Tight av Harlan Coben , men det har jag inte ett minne av. Tydligen gav jag den 4 stjärnor… Jag gav 4 stjärnor till Saknar dig också.

Tack till Bookmark förlag för rec.ex!

Advertisements

2 thoughts on “Saknar dig

  1. […] Saknar dig – Harlan Coben 429s 15-17/2 (rec.ex Bookmark förlag) […]

  2. […] Saknar dig – Harlan Coben  […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s